Asiakaskirje joulukuu 2021  

Jouluisia uutisia ArcGIS-käyttäjille

"Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo."

Tänäkin jouluna tuemme Pelastakaa Lasten kotimaan työtä, jolla ehkäistään syrjäytymistä ja autetaan kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä.

Joulukuun uutisten myötä haluamme toivottaa sinulle oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Tuoteuutiset eli joulun odotetut kovat paketit

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

Log4j-komponentin haavoittuvuus

Esri tutkii aktiivisesti Log4j2-kirjastohaavoittuvuuden (CVE-2021-44228) vaikutuksia Esrin tuotteisiin ja ratkaisuihin. Lue lisää tiedotteestamme

Kiitos arvokkaasta palautteesta!

Asiakastyytyväisyys on meille tärkeä ja toimintamme kehittämistä ohjaava asia. Toteutimme marraskuussa asiakaskyselyn, jossa saimme arvokasta palautetta toiminnastamme. Olemme selkeästi oikealla tiellä, ja jatkamme palautteen ohjaamina ponnisteluja onnistuaksemme tulevaisuudessa entistäkin paremmin.

Lue lisää

THL:n uusi karttapalvelu auttaa lihavuuden ennaltaehkäisyssä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut uuden karttapalvelun, josta voi tarkastella ennusteita väestön sairastumisesta lihavuuteen liittyviin sairauksiin seuraavan kymmenen vuoden aikana. Palvelun tarjoamia tietoja voidaan hyödyntää mm. terveyden edistämisen toimien suunnitteluun.

Lue lisää

Esri UC 2022 San Diegossa, rekisteröityminen avattu

Maailman suurin paikkatietotapahtuma Esri User Conference järjestetään ensi vuonna 11.15. heinäkuuta San Diegossa. Osallistujien terveys on Esrille tärkeää, ja siksi tapahtuma edellyttää koronapassia. Osa konferenssin tarjonnasta tulee saataville myös virtuaalisesti.

Lue lisää

ESITTELYSSÄ: Kirkkonummen liikekeskustan kehittäminen

Kirkkonummen kunta on julkaissut kattavan sivuston, jossa esitellään kunnan liikekeskustan suunnittelua ja tulevia sekä toteutuneita hankkeita niin tekstien ja kuvien kuin interaktiivisten karttaupotusten avulla. Sivuston kautta kuntalaiset voivat myös jättää suunnitelmiin liittyvää palautetta. Sivusto on toteutettu ArcGIS Hub -yhteisöpalvelussa.

Tutustu sivustoon

Koulutuksella kehität taitojasi

Esri Finland järjestää asiakaskohtaisia verkkokursseja sopimuksen mukaan. Valikoimasta löytyy paikkatietokursseja niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille, sovelluskehittäjille sekä organisaation paikkatietojärjestelmän ylläpitäjille. Tutustu saatavilla oleviin kursseihin ja kysy lisätietoja koulutussivuillamme.

Esri Academyn koulutustarjonta

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia omatoimiseen opiskeluun. Tarvittavat My Esri -tunnukset saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä.

Tulevat kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit:

 • MOOC: Do-It-Yourself Geo Apps 26.1.−23.2.2022
  Kurssilla opit rakentamaan paikkatietoa hyödyntäviä natiivisovelluksia iOS- ja Android-laitteille kirjoittamatta riviäkään koodia. Rekisteröidy 3.2.2022 mennessä.

 • MOOC: Cartography 16.2.−30.3.2022
  Kurssilla perehdytään kauniiden ja vaikuttavien karttojen tekemiseen ArcGIS Pro -ohjelmistolla alan ammattilaisten johdolla. Rekisteröidy 3.3.2022 mennessä.

 • MOOC: Going Places with Spatial Analysis 13.4.−25.5.2022
  Kurssilla syvennät ymmärrystäsi data-analyyseistä ja opit hyödyntämään paikkatietoanalytiikan tarjoamia erityisiä kyvykkyyksiä. Rekisteröidy 28.4.2022 mennessä.


 • MOOC: Imagery in Action 27.4.−8.6.2022
  Kurssilla perehdyt erilaisten kuva-aineistojen käsittelyyn ja oleellisiin työnkulkuihin hyödyntäen monipuolisia ArcGIS-työkaluja. Rekisteröidy 12.5.2022 mennessä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

  Kuntien paikkatietoseminaari (FCG)
  15.−16.2.2022   Helsinki & online
  Esri Partner Conference   5.−7.3.2022   Palm Springs, Kalifornia, USA
  Esri Developer Summit   8.–11.3.2022   Palm Springs, Kalifornia, USA
  Esri-käyttäjäpäivät 2022   6.−7.4.2022   Helsinki
  Esri UC 2022   11.−15.7.2022   San Diego, Kalifornia, USA

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista ja MOOCeista verkkosivuiltamme.