Asiakaskirje tammikuu 2022  

Ajankohtaisia uutisia ArcGIS-käyttäjille

Hyvää alkanutta vuotta 2022! Vuoden ensimmäisessä asiakaskirjeessä kerromme uutisia niin tuoterintamalta kuin kevään tapahtumista sekä vinkkejä ArcGIS-työskentelyyn.

Tuoteuutiset

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

Log4j-komponentin haavoittuvuus

Esri tutkii edelleen aktiivisesti Log4j2-kirjastohaavoittuvuuden (CVE-2021-44228) vaikutuksia Esrin tuotteisiin ja ratkaisuihin. Tiedote (16.12.2021)

Webinaari: Johdanto kuva-aineistoihin ArcGIS-alustalla

Tervetuloa webinaariimme keskiviikkona 2.2. klo 14.00 kuulemaan kuva-aineistojen tuotannosta, hallinnasta, käsittelystä ja analysoinnista ArcGIS-sovelluksissa! Webinaari on ensisijaisesti suunnattu opiskelijoille, mutta se on avoin kaikille kuva-aineistoista kiinnostuneille.

Ilmoittaudu mukaan

Esri UC 2022 San Diego & Online

Esri User Conference järjestetään 11.15. heinäkuuta San Diegossa koronatilanteen salliessa. Osa konferenssin tarjonnasta tulee saataville myös virtuaalisesti. Jos olet kiinnostunut lähtemään San Diegoon, ota meihin yhteyttä majoituksen varaamiseksi.

Tapahtuman sivuille

Näin syntyi THL:n lihavuuskartta

Aapeli Leminen toteutti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toimeksiantona Lihavuuteen liittyvä sairastavuus -karttapalvelun ArcGIS Experience Builder -sovelluksella kokeiltuaan ensin erilaisia sovelluksia ja testaamalla, miten aineistot ja niiden olennaiset asiat saa parhaiten tuotua esille.

Lue lisää

Vinkki: Tyylien tuominen ArcGIS Pro -ohjelmistoon

Blogiartikkelissa asiantuntijamme kertoo, kuinka voit tuoda aiemmissa ArcGIS Desktop -versioissa luotuja tyylejä ArcGIS Pro -työpöytäohjelmistoon. Voit myös ladata tyylejä Esri Styles -tyylikirjastosta, josta löytyy kootusti useita toimialakohtaisia tyylejä.

Lue artikkeli

ESITTELYSSÄ: Varsinais-Suomen maakuntastrategia 2040+

Varsinais-Suomen liiton julkaisema tarinakartta esittelee varsinaissuomalaisten yhteisen, kestävien kumppanuuksien maakuntastrategian pääkohdat. Vaikuttava ja helppolukuinen tarinakartta on rakennettu ArcGIS StoryMaps -sovelluksella.

Tutustu tarinakarttaan

Koulutuksella kehität taitojasi

Esri Finland järjestää asiakaskohtaisia verkkokursseja sopimuksen mukaan. Valikoimasta löytyy paikkatietokursseja niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille, sovelluskehittäjille sekä organisaation paikkatietojärjestelmän ylläpitäjille. Tutustu saatavilla oleviin kursseihin ja kysy lisätietoja koulutussivuillamme.

Esri Academyn koulutustarjonta

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia omatoimiseen opiskeluun. Tarvittavat My Esri -tunnukset saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä.

Tulevat kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit:

 • MOOC: Do-It-Yourself Geo Apps 26.1.−23.2.2022  VIELÄ EHDIT MUKAAN!
  Kurssilla opit rakentamaan paikkatietoa hyödyntäviä natiivisovelluksia iOS- ja Android-laitteille kirjoittamatta riviäkään koodia. Rekisteröidy 3.2.2022 mennessä.

 • MOOC: Cartography 16.2.−30.3.2022
  Kurssilla perehdytään kauniiden ja vaikuttavien karttojen tekemiseen ArcGIS Pro -ohjelmistolla alan ammattilaisten johdolla. Rekisteröidy 3.3.2022 mennessä.

 • MOOC: Going Places with Spatial Analysis 13.4.−25.5.2022
  Kurssilla syvennät ymmärrystäsi data-analyyseistä ja opit hyödyntämään paikkatietoanalytiikan tarjoamia erityisiä kyvykkyyksiä. Rekisteröidy 28.4.2022 mennessä.


 • MOOC: Imagery in Action 27.4.−8.6.2022
  Kurssilla perehdyt erilaisten kuva-aineistojen käsittelyyn ja oleellisiin työnkulkuihin hyödyntäen monipuolisia ArcGIS-työkaluja. Rekisteröidy 12.5.2022 mennessä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

Huom! Huhtikuulle suunnitellut Esri-käyttäjäpäivät siirtyvät epävarman koronatilanteen vuoksi vuodella eteenpäin. Niiden tilalla järjestetään Live Stream -tilaisuus, josta tarkempaa tietoa helmikuun aikana.

  TAPAHTUMA
  AIKA    
  PAIKKA
  Kepeät tiistaikahvit kunnille (toistuva)
  1.2.2022 −
  Microsoft Teams
  Johdanto kuva-aineistoihin ArcGIS-alustalla   2.2.2022
  Webinaari
  Valtionhallinnon workshop
  10.2.2022
  Microsoft Teams
  Kuntien paikkatietoseminaari (FCG)
  15.−16.2.2022   Virtuaalinen tapahtuma
  Esri Partner Conference   5.−7.3.2022   Palm Springs, Kalifornia, USA
  Esri Developer Summit   8.–11.3.2022   Palm Springs, Kalifornia, USA
  Esri Finland Live Stream 2022   6.4.2022   Online-tilaisuus
  Esri UC 2022   11.−15.7.2022   San Diego, Kalifornia, USA

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista ja MOOCeista verkkosivuiltamme.