Asiakaskirje syyskuu 2021  

Syksyiset terveiset ArcGIS-käyttäjille

Syyskuu toi tullessaan sumuiset aamut, täydet sienikorit, kurkiaurat sekä luonnon väriloiston. Syyskuu toi myös uusia ArcGIS-toiminnallisuuksia, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua syyspuuhien ohessa!

Tuoteuutiset

 • ArcGIS Online -pilvipalvelun tuoreen päivityksen uudet toiminnallisuudet ovat jo käytettävissäsi, lue lisää!
 • ArcGIS Survey123 -kyselysovelluksessa on uusia ominaisuuksia ja parannuksia.
 • ArcGIS Field Maps -mobiilisovellukseen on tullut laadullisia parannuksia.
 • ArcGIS StoryMaps -tarinakarttatyökalu on saanut taas uusia toimintoja, ja viimeistään nyt kannattaa siirtyä aiemmasta Classic-versiosta tähän uudempaan työkaluun.
 • ArcGIS Dashboards -sovellukseen on tullut suorituskykyyn liittyviä parannuksia sekä toiminnallisuus aineiston lataamiseen.
 • ArcGIS Experience Builder -työkalussa on uusia widgettejä sekä monia parannettuja toiminnallisuuksia.
 • ArcGIS Insights -analytiikkasovellus on saanut uusia toiminnallisuuksia ArcGIS Online -ympäristöön.
 • ArcGIS Server Security 2021 Update 2 Patch -päivitystä suositellaan ArcGIS Server -versioiden 10.9, 10.8.1, 10.7.1 ja 10.6.1 käyttäjille.

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

ArcGIS Online -tili EU-alueelle

ArcGIS Online -pilvipalvelu on saatavilla isännöitynä EU-alueella sijaitsevilla palvelimilla, ja asiakkaillamme on halutessaan mahdollisuus vaihtaa olemassa oleva ArcGIS Online -tilinsä EU-alueen pilveen. Geologian tutkimuskeskus (GTK) siirsi alkusyksystä oman tilinsä EU-alueelle, mikä tukee organisaation pilvistrategiaa ja tavoitetta pilvipalveluiden menestyksellisestä hyödyntämisestä.

Lue lisää

Hyödynnä Esri UC:n sisältö 13.10. mennessä

Esrin globaalin käyttäjäkonferenssin koko virtuaalinen sisältö on katsottavissa Esri Account -tunnuksilla 13. lokakuuta asti, eli vielä ehdit sukeltaa lukuisten teknisten sessioiden ja käyttäjäesitysten pariin!

Astu sisään 2021 Esri UC:n koko sisältöön

Esri UC Plenary -videot Youtubessa

Työskentely ArcGIS Field Maps -sovelluksella ilman internet-yhteyttä

Mobiililaitteella työskentelyn haasteena on toisinaan internet-yhteyden hitaus tai katkeaminen, ja joillakin alueilla ei ole ollenkaan Wi-Fiä käytettävissä. ArcGIS Field Mapsia voit käyttää myös offline-tilassa.

Lue lisää blogistamme

Työnkulkujen automaatio − ArcGIS Field Maps ja Microsoft Power Automate

Työnkulkuihin liittyvä automaatio helpottaa ajantasaisen tiedon tuottamista ja auttaa muutostietojen välittämisessä niitä tarvitseville. Esimerkiksi kentällä tehtävät tarkastukset laitteille, uuden tiedon tuottaminen tai tietojen päivittäminen voivat käynnistää automaattisen työnkulun.

Lue lisää blogistamme

ESITTELYSSÄ: Voimajohtoalueiden hyödyntäminen ihmisen ja luonnon hyväksi

Fingridin julkaisema tarinakartta kertoo, kuinka voimajohtoalueista voidaan paikoin kehittää luonnon monimuotoisuuden ja maiseman kannalta arvokkaita perinneympäristöjä aktiivisella hoidolla.

Tutustu tarinakarttaan

Esri-käyttäjäpäivät huhtikuussa 2022

Seuraavat Suomen Esri-käyttäjäpäivät järjestetään 6.−7.4.2022 Helsingissä Original Sokos Hotel Presidentissä. Tammikuulle suunniteltua tapahtumaa on siirretty vielä kerran, jotta mahdollisimman monet asiakkaistamme pääsisivät osallistumaan siihen koronatilanteen toivottavasti jo hellittäessä.

Koulutusta tarjolla

Syksyllä Esri Finland järjestää asiakaskohtaisia verkkokursseja sopimuksen mukaan. Valikoimasta löytyy paikkatietokursseja niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille, sovelluskehittäjille sekä organisaation paikkatietojärjestelmän ylläpitäjille. Saatavilla olevat kurssit löydät koulutussivuiltamme.

Esri Academyn koulutustarjonta

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia, joita voit hyödyntää etäopiskelussa. Tarvitset vain My Esri -tunnukset, jotka saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä. Tutustu Esri Academyn tarjontaan

Tulevat kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit:

 • MOOC: Going Places with Spatial Analysis 22.9.3.11.2021
  Kurssilla syvennät ymmärrystäsi data-analyyseistä ja opit hyödyntämään paikkatietoanalytiikan tarjoamia erityisiä kyvykkyyksiä. Rekisteröidy 7.10. mennessä.

 • MOOC: Spatial Data Science − The New Frontier in Analytics 27.10.8.12.2021
  Kurssilla pureudutaan paikkatietoanalytiikan ja ArcGIS-analyysityökalujen moniin uusiin mahdollisuuksiin, mm. kone- ja syväoppimiseen. Rekisteröidy 11.11. mennessä.

 • MOOC: Do-It-Yourself Geo Apps 26.1.−2.3.2022
  Kurssilla opit rakentamaan paikkatietoa hyödyntäviä natiivisovelluksia iOS- ja Android-laitteille kirjoittamatta riviäkään koodia. Rekisteröidy 3.2.2022 mennessä.

 • MOOC: Cartography 16.2.−6.4.2022
  Kurssilla perehdytään kauniiden ja vaikuttavien karttojen tekemiseen ArcGIS Pro -ohjelmistolla alan ammattilaisten johdolla. Rekisteröidy 3.3.2022 mennessä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

  Oman aineiston kerääminen ArcGIS Field Maps tai ArcGIS Survey123 -mobiilisovelluksilla
  13.10.2021
  webinaari
  Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttely
  13.−14.10.2021
  Turku
  GeoForum Summit 2021
  8.−9.11.2021
  virtuaalinen tapahtuma
  Johdanto 3D-paikkatietoon
  10.11.2021
  webinaari
  GIS Day 2021
  17.11.2021
  globaali tapahtuma
  ITK 2021 -näyttely
  1.−3.12.2021
  Hämeenlinna
  Esri-käyttäjäpäivät 2022
  6.−7.4.2022
  Helsinki

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista ja MOOCeista verkkosivuiltamme.