Asiakaskirje lokakuu 2022  

Lokakuiset terveiset ArcGIS-käyttäjille

Lokakuu lähenee jo kovaa vauhtia loppuaan ja kohta voikin jo hyvillä mielin hörpiskellä ensimmäiset jouluglögit sekä ripustaa jouluvalot kuistille. Sitä ennen kannattaa kuitenkin lukaista muutamat ArcGIS-tuotteisiin sekä tuleviin tapahtumiin liittyvät uutiset.

Tuoteuutiset

  • ArcGIS Excalibur -sovelluksen tule päivitys sisältää integraation uuteen ArcGIS Video Server -ratkaisuun, mikä mahdollistaa videoiden luomisen, hyödyntämisen ja katsomisen ArcGIS Excalibur -sovelluksessa.
  • ArcGIS Online -päivitys on jälleen tulossa. Arvioitu aikataulu on marraskuun toisella viikolla.
  • ArcGIS Maps for Adobe Creative Cloud versio 3.3 on saatavilla. Se sisältää työnkulkuja, jotka helpottavat graafista suunnittelua Adobe Illustratorilla ja Photoshopilla.
  • ArcGIS Survey123 -päivitys nyt saatavilla. Päivitys mahdollistaa mm. äänimuotoisten kysymysten lisäämisen.
  • ArcGIS Urban versio 4.2 julkaistiin 26.10.2022. Uuden päivityksen myötä uuden kaupunkimallin työstämisen aloittaminen on entistä helpompaa ja nopeampaa. 
  • ArcGIS CityEngine 2022.1 -päivitys toi mukanaan mm. sujuvamman integraation ArcGIS Urban -ohjelmiston kanssa ja joukon parannuksia piirtotyökaluihin. Katso myös tutoriaalit, joiden avulla pääset helposti alkuun.

Lisää hyödyllisiä oppeja ja vinkkejä ArcGIS-tuoteperheen hyödyntämiseen löydät Esrin Lesson Gallery -kokoelmasta ja ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia. Tietoturvaan liittyvät ajankohtaiset tiedotteet löydät ArcGIS Trust Center -verkkosivustolta.

dmCity-ohjelmistoratkaisulle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Esri Finlandin dmCity-ohjelmistoratkaisulle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Innovatiivinen dmCity-kokonaisratkaisu on kehitetty suomalaisille kunnille maankäytön suunnitteluun ja rakennetun ympäristön toiminnanohjaukseen sekä tietojen hallintaan.

Lue lisää

Esri Finlandilta paikkatiedon asiantuntijapalvelut Metsähallitukselle

Esri Finland Oy voitti Metsähallituksen järjestämän ICT-asiantuntijapalveluiden puitejärjestely -kilpailutuksen osa-alueen "Paikkatiedon asiantuntijapalvelut suljetulle lähdekoodille".

Lue lisää

Paikkatietoympäristön terveystarkastus

Teknologia ja ArcGIS-alusta kehittyy jatkuvasti. Toimintavarmuuden ja tietoturvan kannalta on oleellista pitää palvelut ja ohjelmistot ajan tasalla. Säännöllinen paikkatietoympäristön terveystarkastus kannattaa ottaa tavaksi. Se auttaa mm. kehitystoimenpiteiden havaitsemisessa ja suunnittelemisessa.

Tutustu palveluun

ESITTELYSSÄ: Mänt­sä­län kun­nan lii­kun­ta­ky­se­ly 2022

Mäntsälän kunnan liikuntakyselyn tavoitteena on selvittää kunnan asukkaiden ja kunnassa toimivien liikuntaseurojen sekä yhdistysten näkemyksiä liikuntapaikkojen ja -olosuhteiden nykytilasta ja kehittämistarpeista. Saatuja tietoja tullaan käyttämään kunnan päätöksenteon tukena kehitettäessä liikuntaolosuhteita.

Tutustu kyselyihin

Koulutuksella kehität taitojasi

Esri Finland järjestää asiakaskohtaisia koulutuksia sopimuksen mukaan joko verkkokursseina tai läsnäkoulutuksena. Valikoimasta löytyy paikkatietokursseja niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille, sovelluskehittäjille sekä organisaation paikkatietojärjestelmän ylläpitäjille. Tutustu saatavilla oleviin kursseihin ja kysy lisätietoja koulutussivuillamme.

Esri Academyn koulutustarjonta

Esri Academy tarjoaa omatoimiseen opiskeluun lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia, joihin Esrin ylläpitosopimusasiakkailla on rajaton käyttöoikeus. Lue lisää

Tulevat kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit:

  • MOOC: Kuva-aineistojen hyödyntäminen − Imagery in Action. Käynnissä! Rekisteröidy 9.11.2023 mennessä.
    Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia lisää kuva-aineistojen käyttötavoista, erilaisista kuva-aineisto tyypeistä ja nopeasti kehittyvistä kuva-aineistojen hyödyntämismahdollisuuksista. Rekisteröidy mukaan tästä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

  TAPAHTUMA
  AIKA    
  PAIKKA
  Kepeät tiistaikahvit kunnille
  6.9.−13.12.2022
  Microsoft Teams
  Esri European Developer Summit
  14.−16.11.2022
  Berliini, Saksa
  Esri-käyttäjäpäivät 2023   22.−23.3.2023   Helsinki

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista ja MOOCeista verkkosivuiltamme.