Asiakaskirje marraskuu 2021  

Ajankohtaisia uutisia vuoden loppua kohden

Harmaa marraskuu alkaa olla takana, ja koko Suomi lienee saanut jo osansa ensilumesta. Jouluun on enää vajaa kuukausi, ja se tietää monenlaista kiirettä - muillekin kuin tontuille. Aikasi säästämiseksi olemme koonneet tähän kirjeeseen muutamia tärkeimpiä kuulumisia ArcGIS-rintamalta, joiden avulla pysyt helposti ajan tasalla.

Tuoteuutiset

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

GTK:n Pohjatutkimukset-palvelu tukee rakentamista

Geologian tutkimuskeskus on jo 10 vuoden ajan ottanut talteen ja jakanut maksuttomasti kuntien sekä muiden julkisten organisaatioiden pohjatutkimustietoja ArcGIS-alustaan pohjautuvan karttapalvelun kautta. GTK hakee nyt uusia pohjatutkimustietoa tuottavia kuntia yhteistyökumppaneikseen.

Lue lisää

Lukioiden Ympäristökokemus-haasteen voitto Turkuun

Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio on voittanut Esri Finlandin lukioille järjestämän Ympäristökokemus-haasteen. Haasteen tarkoituksena oli tukea geomedian opetusta ja kasvattaa opiskelijoiden geomediavalmiuksia tulevia opintoja varten.

Lue lisää

Blogissa: Tallennuksen kaksi tapaa

ArcGIS Online auttaa rakentamaan karttapalveluita käden käänteessä, mutta on tärkeää ymmärtää, että tasojen symboliikan ja muiden asetusten oikeaoppisella tallentamisella voi säästää aikaa ja vaivaa. Blogistamme löydät tähän ohjeet.

Lue lisää

Lisää vinkkejä blogissa

Blogista löydät asiantuntijoittemme kirjoituksia eri aihepiireistä. Uusimpina pari vinkkiä ArcGIS Online -pilvipalvelusta niin peruskäyttäjälle kuin hieman teknisempiin haasteisiin - tutustu:

Laskentataulukkoaineiston lisääminen ArcGIS Onlineen

Koukussa (webhook ja ArcGIS Online)

Oulun yliopistolta tutkimus terveydenhuollon saavutettavuudesta

Oulun yliopisto on julkaissut tutkimuksen perusterveydenhuollon maantieteellisestä saavutettavuudesta Suomessa. Tutkimuksen saavutettavuusanalyysit on toteutettu ArcGIS-ohjelmistolla.

Tutustu tutkimukseen

Koulutusta tarjolla

Esri Finland järjestää asiakaskohtaisia verkkokursseja sopimuksen mukaan. Valikoimasta löytyy paikkatietokursseja niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille, sovelluskehittäjille sekä organisaation paikkatietojärjestelmän ylläpitäjille.

Tutustu saatavilla oleviin kursseihin ja kysy lisätietoja koulutussivuillamme.

Esri Academyn koulutustarjonta

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia omatoimiseen opiskeluun. Tarvittavat My Esri -tunnukset saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä.

Tulevat kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit:

 • MOOC: Do-It-Yourself Geo Apps 26.1.−2.3.2022
  Kurssilla opit rakentamaan paikkatietoa hyödyntäviä natiivisovelluksia iOS- ja Android-laitteille kirjoittamatta riviäkään koodia. Rekisteröidy 3.2.2022 mennessä.

 • MOOC: Cartography 16.2.−6.4.2022
  Kurssilla perehdytään kauniiden ja vaikuttavien karttojen tekemiseen ArcGIS Pro -ohjelmistolla alan ammattilaisten johdolla. Rekisteröidy 3.3.2022 mennessä.

 • MOOC: Going Places with Spatial Analysis 13.4.−25.5.2022
  Kurssilla syvennät ymmärrystäsi data-analyyseistä ja opit hyödyntämään paikkatietoanalytiikan tarjoamia erityisiä kyvykkyyksiä. Rekisteröidy 28.4.2022 mennessä.


 • MOOC: Imagery in Action 27.4.−8.6.2022
  Kurssilla perehdyt erilaisten kuva-aineistojen käsittelyyn ja oleellisiin työnkulkuihin hyödyntäen monipuolisia ArcGIS-työkaluja. Rekisteröidy 12.5.2022 mennessä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

  ITK 2021 -näyttely   1.−3.12.2021   Hämeenlinna
  Esri Infrastructure Management & GIS Conference
  6.12.2021
  Digital access, online
  Esri Partner Conference   5.−7.3.2022   Palm Springs, Kalifornia, USA
  Esri Developer Summit   8.–11.3.2022   Palm Springs, Kalifornia, USA
  Esri-käyttäjäpäivät 2022   6.−7.4.2022   Helsinki
  Esri UC 2022   11.−15.7.2022   San Diego, Kalifornia, USA
           

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista ja MOOCeista verkkosivuiltamme.