Asiakaskirje lokakuu 2021  

Kohti talviaikaa!

Talven lähestymisen huomaa paitsi aamupakkasista, myös pimeistä aamuista ja illoista. Kun tulevana viikonloppuna siirretään kelloja tunnilla taaksepäin, niin illat pimenevät entisestään - mutta sehän on vain hyvä syy sytyttää kynttilät ja kausivalot sekä virittäytyä tulevan talven tunnelmiin. ArcGIS-maailmassa ei nukuta talviunta, joten kannattaa pysyä kuulolla ajankohtaisista uutisista ja tapahtumista.

Tuoteuutiset

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

ArcGIS Field Maps korvaa poistuvat Collector, Explorer ja Tracker -sovellukset

ArcGIS Collector, ArcGIS Explorer ja ArcGIS Tracker -sovellukset poistuvat joulukuun 2021 lopussa. Näiden tuotteiden toiminnallisuudet löytyvät ArcGIS Field Maps -kenttäsovelluksesta, jonka pikaista käyttöönottoa suosittelemme. ArcGIS Online -pääkäyttäjille on lähetetty asiasta tiedote, joka sisältää myös hyödyllisiä linkkejä uuteen sovellukseen siirtymiseksi.

Lue tiedote

Esri Finland ja Underground City yhteistyöhön

Viemäriverkostojen tutkimisen sekä kunnossapidon ratkaisuja tarjoava Underground City ja Esri Finland yhdistävät osaamisensa vesihuollon ratkaisuissa. Esrin paikkatietoratkaisujen avulla Underground Cityn keräämä ja analysoima data voidaan tuoda tehokkaasti osaksi vesihuoltolaitoksien ja -osuuskuntien operatiivista toimintaa.

Lue uutinen

Viime hetket hakea 2022 Esri UC:n puhujaksi

Vuoden 2022 Esri UC:n esityshaku on päättymässä, eli jos haluat päästä esittelemään projektiasi tai ratkaisuasi globaalille yleisölle, on syytä pitää kiirettä! Haku päättyy näillä näkymin 29. lokakuuta Kalifornian aikaa.

Lue lisää ja toimi heti

Ajantasaista ja luotettavaa tietoa maapallon tilasta

Esrin ArcGIS Living Atlas Indicators of the Planet -palvelu tarjoaa ajantasaista tietoa maapallon lämpenemisestä, ilmanlaadusta, merenpinnan noususta sekä monista muista tärkeistä maapallon tilaa kuvaavista mittareista. Palvelu on rakennettu ArcGIS Experience Builderin avulla, ja voit koota oman kokoelmasi tärkeistä tietolähteistä hyödyntämällä palvelun template-pohjaa.

Tutustu ArcGIS Living Atlas Indicators of the Planet -palveluun

ArcGIS CityEngine aluesuunnittelun hiilijalanjäljen arvioinnissa

Kalle Hotti on tutkinut Metropolia AMK:n insinöörityössään ArcGIS CityEngine -ohjelmiston käyttöä aluesuunnittelun kasvihuonekaasupäästöjen arvioinnissa. Espoon kaupungin ja Ramboll Finlandin toimeksiannosta tehdyssä opinnäytetyössä Hotti hyödynsi CityEngine -ohjelmistoa erityisesti päästölaskennan rakentamiseen.

Tutustu opinnäytetyöhön

ESITTELYSSÄ:
Taidekierros Järvenpäässä -tarinakartta

Järvenpään kaupungin toteuttama ja lokakuussa julkaistu tarinakartta johdattaa katsojan Järvenpään veistosten ja kulttuurikohteiden pariin.

Tutustu tarinakarttaan

GIS-päivä tulee taas 17.11.

Kansainvälistä GIS- tai paikkatietopäivää (engl. GIS Day) vietetään tänä vuonna 17. marraskuuta. Päivän tarkoituksena on levittää tietoutta paikkatiedon hyödyntämisestä ja sen mahdollisuuksista niin oman organisaation sisällä kuin esimerkiksi eriasteisiin kouluihin ja oppilaitoksiin tai suurelle yleisölle.

Lue lisää ja löydä oma tapasi juhlistaa paikkatietoa

Koulutusta tarjolla

Esri Finland järjestää asiakaskohtaisia verkkokursseja sopimuksen mukaan. Valikoimasta löytyy paikkatietokursseja niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille, sovelluskehittäjille sekä organisaation paikkatietojärjestelmän ylläpitäjille. Tutustu saatavilla oleviin kursseihin ja kysy lisätietoja koulutussivuillamme.

Esri Academyn koulutustarjonta

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia, joita voit hyödyntää etäopiskelussa. Tarvitset vain My Esri -tunnukset, jotka saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä. Tutustu Esri Academyn tarjontaan

Tulevat kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit:

  • MOOC: Spatial Data Science − The New Frontier in Analytics 27.10.8.12.2021
    Kurssilla pureudutaan paikkatietoanalytiikan ja ArcGIS-analyysityökalujen moniin uusiin mahdollisuuksiin, mm. kone- ja syväoppimiseen. Rekisteröidy 11.11. mennessä.

  • MOOC: Do-It-Yourself Geo Apps 26.1.−2.3.2022
    Kurssilla opit rakentamaan paikkatietoa hyödyntäviä natiivisovelluksia iOS- ja Android-laitteille kirjoittamatta riviäkään koodia. Rekisteröidy 3.2.2022 mennessä.

  • MOOC: Cartography 16.2.−6.4.2022
    Kurssilla perehdytään kauniiden ja vaikuttavien karttojen tekemiseen ArcGIS Pro -ohjelmistolla alan ammattilaisten johdolla. Rekisteröidy 3.3.2022 mennessä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

  GeoForum Summit 2021
  8.−9.11.2021
  virtuaalinen tapahtuma
  Johdanto 3D-paikkatietoon
  10.11.2021
  webinaari
  GIS Day 2021
  17.11.2021
  globaali tapahtuma
  ITK 2021 -näyttely
  1.−3.12.2021
  Hämeenlinna
  Esri-käyttäjäpäivät 2022
  6.−7.4.2022
  Helsinki

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista ja MOOCeista verkkosivuiltamme.