Asiakaskirje lokakuu 2020  

Talviaikaisia uutisia ArcGIS-käyttäjille

Kellot on siirretty talviaikaan, ja kohta voi jo hyvillä mielin hörpiskellä ensimmäiset jouluglögit sekä ripustaa jouluvalot kuistille. Sitä ennen kuitenkin kannattaa lukaista muutamat ArcGIS-tuotteisiin sekä tuleviin tapahtumiin liittyvät uutiset.

Tuoteuutisia

  • ArcGIS Online ja sen myötä myös aineistopalvelumme siirtyvät joulukuun alkupuolella käyttämään ainoastaan salattua HTTPS-yhteyttä. Näin valmistaudut.
  • ArcMap-ohjelmistosta ei julkaista enää uusia versioita. Nykyistä 10.8-versiota tuetaan 1.3.2026 asti, lue lisää. ArcMap-käyttäjille suositellaan siirtymistä ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöön mahdollisimman pian.
  • ArcGIS Pro 2.6 integroituu Autodesk BIM 360 -pilviympäristöön, lue lisää.
  • ArcGIS Field Maps on piakkoin julkaistava kenttäsovellus, joka yhdistää ja korvaa ArcGIS Collector, Tracker ja Explorer -sovellukset sekä myöhemmin myös Workforcen ja Navigatorin. Lue lisää

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

GIS-päivä − GIS Day 18.11.2020

Kansainvälisen GIS Day -päivän tarkoituksena on levittää tietoutta paikkatiedon hyödyntämisestä ja sen mahdollisuuksista niin kouluissa, virastoissa, yrityksissä kuin suuren yleisön keskuudessa. Mistä tapahtuma on saanut alkunsa, miten sitä juhlitaan ja mitä sinä voit omalta osaltasi tehdä päivän hyväksi?

Lue lisää blogistamme ja ota haaste vastaan

Viime hetket hakea 2021 Esri UC -puhujaksi

Vuoden 2021 Esri UC:n esityshaku on päättymässä, eli jos haluat päästä esittelemään projektiasi tai ratkaisuasi globaalille yleisölle, on syytä pitää kiirettä! Haku päättyy näillä näkymin 30. lokakuuta Kalifornian aikaa.

Lue lisää ja toimi heti

Geodesign Summit 2021 -esityshaku avoinna 2.11. asti

Esri järjestää Geodesign Summit -tapahtuman virtuaalisena 8.–10. helmikuuta 2021. Tilaisuuden teemana on Resilient by Geodesign, ja siihen haetaan esityksiä 2.11.2020 mennessä.

Lue lisää

THL:n koronakartalla uutta sisältöä

THL:n julkaisema koronakartta kokoaa tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19 -tapauksista Suomessa. Kartalta näkee nyt myös kuolleisuustietoja sekä tietoja uusien tautitapausten jakautumisesta aiemmille päiville. Lue lisää

Avaa koronakartta

Miten saavutettavuus on huomioitu ArcGIS-ratkaisuissa?

Saavutettavuusdirektiivin mukaisesti kenen tahansa tulee voida käyttää ja ymmärtää verkkosivuja ja mobiilisovelluksia sekä niiden sisältöjä. Blogikirjoituksemme käsittelee ArcGIS-ratkaisujen saavutettavuutta kysymysten ja vastausten kautta.

Lue blogikirjoitus

ESITTELYSSÄ: Kirkkonummen uuden kirjaston esittely ArcGIS Hub -palvelussa

Kirkkonummen kunnan viestintäyksikkö julkaisi kunnan uuden kirjaston esittelyn ArcGIS Hub -yhteisöpalvelussa rakennetun verkkosivun avulla. Sivulla on hyödynnetty Hubin tarjoamia mahdollisuuksia monipuolisesti, ja sivulta löytyy mm. palautelomake sekä upotettu 3D-karttanäkymä kirjaston sijainnista.

Tutustu esittelyyn

Haluatko kehittää ArcGIS-taitojasi?

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia, joita voit hyödyntää etäopiskelussa. Tarvitset vain My Esri -tunnukset, jotka saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä. Tutustu Esri Academyn tarjontaan

Seuraavat avoimet MOOC-verkkokurssit:

  • Spatial Data Science: The New Frontier in Analytics 28.10. - 9.12.2020
    Ota ArcGIS-analyysityökalut haltuun kurssilla, joka pureutuu paikkatietoanalytiikan moniin mahdollisuuksiin, muun muassa ennustavaan mallinnukseen.

    Rekisteröidy 12.11. mennessä

Huom! Esrin Spatial Data Science -aiheiset koulutukset, webinaarit ja videot löydät kootusti täältä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

  GIS Day 2020
18.11.2020
  globaali tapahtuma
  Geodesign Summit 2021
8.−10.2.2021
  virtuaalinen tapahtuma
  Esri-käyttäjäpäivät 2021
24.−25.3.2021   Helsinki

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista verkkosivuiltamme.