Asiakaskirje kesäkuu 2020  

Uutisia ja aurinkoista kesää ArcGIS-käyttäjille

Juhannukseen ei ole enää montaa päivää. Sitä ennen vielä pikainen katsaus muutamiin ajankohtaisiin asioihin ja tapahtumiin.

Tuoteuutisia

 • Portal for ArcGIS -versioissa 10.5 - 10.7.1 on havaittu haavoittuvuus, jonka korjaamiseksi Esri suosittelee Portal for ArcGIS Security 2020 Update 1 -päivityksen asentamista. Linkistä löytyvän sivun ”Installing…”-osiosta löydät erilliset asennuspaketit eri Portal for ArcGIS -versioille Windows- ja Linux-ympäristöihin.

 • ArcGIS StoryMaps -tarinakarttatyökaluihin tuli kesäkuun alussa paljon uusia toiminnallisuuksia, ja StoryMaps tulee sisältymään myös tulevaan ArcGIS Enterprise 10.8.1 -julkaisuun. Lue lisää 

 • ArcGIS CityEngine -päivitysversio 2020.0 on julkaistu.

Lisää ajankohtaisia Esrin tuote- ja muita uutisia löydät ArcUser Spring 2020 -julkaisusta sekä seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

Koe virtuaalinen Esri UC 2020

Tänä vuonna kaikilla on mahdollisuus osallistua Esri UC:n tarjontaan omalta kotisohvalta tai missä ikinä oletkin 13. - 16. heinäkuuta (huom! yksi päivä lisätty). Ainakin huikeat Plenary-osiot kannattaa katsoa, eikä niihin tarvitse edes rekisteröityä. Tarjolla on paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa, joihin Esrin ylläpito- tai subscription-sopimuksen piirissä olevat asiakkaat voivat osallistua rajoituksitta, edellyttäen vain rekisteröitymistä tapahtumaan.

Lue lisää ja lataa rekisteröitymisohjeet

Esri-käyttäjäpäivät 2020 -webinaarisarjan tallenteet

Huhti-toukokuussa järjestetty Esri-käyttäjäpäivät 2020 -webinaarisarja keräsi suuren määrän kuulijoita - kiitos kaikille osallistuneille! Jos et ehtinyt mukaan webinaareihin, ei huolta: voit katsoa järjestämiemme webinaarien tallenteet jälkikäteen, ja löydät ne kätevästi alla olevasta linkistä.

Katso webinaaritallenteet

Vantaa teki onnistuneen digiloikan

Vantaan kaupungin vuonna 2016 aloittama ja tänä keväänä valmistunut MATTI-hanke toi maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialalle uuden järjestelmäkokonaisuuden ohella uuden tavan toimia.

Lue lisää

Mäntsälässä kaavoitetaan dmCity-alustalla

Mäntsälän kunta siirtyi käyttämään kaavoituksessa uudenaikaista, paikkatietoalustan ja älykkään tiedonhallinnan yhdistävää dmCity-digikaupunkialustaa.
 

THL:n oirekartta täydentää kokonaiskuvaa koronatilanteesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisi toukokuun lopussa oirekartan, joka perustuu kansalaisten Omaolo.fi -palvelun kautta itse ilmoittamiin oirearvioihin. Oirekartta täydentää THL:n kokoamaa kokonaiskuvaa koronatilanteesta aiemmin julkaistun koronakarttasovelluksen rinnalla.

Lue lisää

Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset - kiitos palautteesta!

Selvitimme toukokuussa asiakkaidemme kokemuksia yhteistyöstä kanssamme. Saimme runsaasti arvokasta palautetta, joka auttaa meitä ohjaamaan tulevia kehitystoimenpiteitämme oikeaan suuntaan. Lämmin kiitos kaikille vastaajille! Toukokuun kyselyn tulokset osoittavat, että toimintamme on kehittynyt lähes joka osa-alueella, mutta kehittävääkin löytyy. 
 

Porin kaupunki seuraa energiatehokkuutta ja säästää

Porin kaupungissa seurataan rakennusten energiatehokkuutta paikkatiedon ja IoT:n avulla. Ratkaisu tukee päätöksentekoa, mahdollistaa kunnossapidon ennakoinnin, parantaa kustannustietoisuutta sekä luo merkittäviä säästöjä energiakustannuksissa. Miten voimme auttaa teitä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden tavoitteissanne? 

Lue lisää

Haluatko kehittää ArcGIS-taitojasi?

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia, joita voit hyödyntää etäopiskelussa. Tarvitset vain My Esri -tunnukset, jotka saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä. Tutustu Esri Academyn tarjontaan

Seuraavat avoimet MOOC-verkkokurssit:

 • MOOC: Do-It-Yourself Geo Apps 29.7. - 26.8.2020
  Opi rakentamaan paikkatietoa hyödyntäviä natiivisovelluksia iOS- ja Android-laitteille kirjoittamatta yhtään riviä koodia. Rekisteröidy mukaan 13.8. mennessä
 • MOOC: Going Places with Spatial Analysis 12.8. - 23.9.2020
  Tällä kurssilla syvennät ymmärrystäsi data-analyyseistä ja opit hyödyntämään paikkatietoanalytiikan tarjoamia erityisiä kyvykkyyksiä.
  Rekisteröidy mukaan 27.8. mennessä

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

Esri User Conference 2020 13. - 16.7.2020   virtuaalinen tapahtuma
Maakuntaliittojen workshop
8. - 9.9.2020
  Espoo
KuntaSIG 2020 -paikkatietokoulutusseminaari
24.9.2020
  virtuaalinen tapahtuma
Esri-käyttäjäpäivät 2021
24. - 25.3.2021   Helsinki

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista verkkosivuiltamme.

Esri Finlandin henkilökunta toivottaa kaikille

AURINKOISTA KESÄÄ!