Asiakaskirje helmikuu 2022  

Mukavaa hiihtolomaa ja liukasta laskiaista!

"Sataa lunta, sataa vettä, sataa pieniä rakeita..." Monessa perheessä on hiihtoloma käsillä, ja sen vuoksi asiakaskirjeemme ilmestyy nyt helmikuussa tavallista aikaisemmin. Oli keli mikä hyvänsä, kannattaa viimeistään laskiaisena suunnata mäkeen, välineestä riippumatta. Pitkiä pellavia!

Tuoteuutiset

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

Log4j-komponentin haavoittuvuus

Esri tutkii edelleen aktiivisesti Log4j2-kirjastohaavoittuvuuden (CVE-2021-44228) vaikutuksia Esrin tuotteisiin ja ratkaisuihin sekä tiedottaa niistä jatkuvasti ArcGIS Trust Center -verkkosivustolla.

Laserkeilausdatan hyödyntäminen edistää kestävää maankäyttöä ja vesienhallintaa

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) johtamassa LaserVesi-hankkeessa pilotoidaan laserkeilausdatan hyödyntämistä vesien hallinnassa osana kestävää maankäytön ja metsien suunnittelua. Hanketta toteutetaan laajassa yhteistyöverkostossa hyödyntäen ArcGIS-alustaa. 

Lue lisää

Karttasovellus kertoo päihdediagnoosien esiintyvyydestä ja hoidon kustannuksista

Päihdeongelmat ovat suomalaisten keskuudessa yleisiä ja päihdehaitat merkittäviä kansanterveyden näkökulmasta. STN IMPRO -tutkimusprojektissa julkaistu karttasovellus kokoaa yhteen tiedot päihdediagnoosien esiintyvyydestä ja hoidon kustannuksista kuntatasolla.

Lue lisää

Kiinteistöverouudistuksessa ArcGIS-alustalla keskeinen rooli

Suomessa kiinteistön verotusarvo määrätään erikseen rakennuksen ja maapohjan osalta. Vuonna 2023 voimaan tulevan kiinteistöverouudistuksen edellyttämää maapohjien arvostamisjärjestelmän uudistamista on toteutettu MaaVero-hankkeessa, joka on herättänyt kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Lue Esrin ArcNews-julkaisun artikkeli

Esri Young Scholars Award 2022 -ehdokkaat haussa

Löytyykö työpaikaltasi tai lähipiiristäsi opiskelija, joka täyttää Esri Young Scholars Award -ohjelman hakuvaatimukset? Voittajalle on luvassa paitsi mainetta ja kunniaa, myös matka Esrin käyttäjäkonferenssiin San Diegoon sekä paljon muuta mukavaa.

Lue lisää

Heinäkuussa Kaliforniaan?

Esri User Conference (Esri UC) järjestetään 11.−15. heinäkuuta San Diegossa. Konferenssiin osallistuminen edellyttää määrättyjen terveys- ja turvallisuusvaatimusten täyttymistä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, tutustu vaatimuksiin tapahtuman sivuilla ja kysy meiltä majoituksesta.

ESITTELYSSÄ: Hiilensidonnan mallikohteet Kaakkois-Suomessa -tarinakartta

Suomen metsät ovat hiilinieluja, mutta mahdollinen tuhojen kasvu voi muuttaa metsän hiilen lähteeksi. Suomen metsäkeskuksen julkaisema tarinakartta esittelee viisi hiilensidonnan mallikohdetta Kouvolan ja Luumäen seudulta.

Tutustu tarinakarttaan

Koulutuksella kehität taitojasi

Esri Finland järjestää asiakaskohtaisia koulutuksia sopimuksen mukaan joko verkkokursseina tai läsnäkoulutuksena. Valikoimasta löytyy paikkatietokursseja niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille, sovelluskehittäjille sekä organisaation paikkatietojärjestelmän ylläpitäjille. Tutustu saatavilla oleviin kursseihin ja kysy lisätietoja koulutussivuillamme.

Esri Academyn koulutustarjonta

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia omatoimiseen opiskeluun. Tarvittavat My Esri -tunnukset saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä.

Tulevat kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit:

  • MOOC: Cartography 16.2.−30.3.2022  VIELÄ EHDIT MUKAAN!
    Kurssilla perehdytään kauniiden ja vaikuttavien karttojen tekemiseen ArcGIS Pro -ohjelmistolla alan ammattilaisten johdolla. Rekisteröidy 3.3.2022 mennessä.

  • MOOC: Going Places with Spatial Analysis 13.4.−25.5.2022
    Kurssilla syvennät ymmärrystäsi data-analyyseistä ja opit hyödyntämään paikkatietoanalytiikan tarjoamia erityisiä kyvykkyyksiä. Rekisteröidy 28.4.2022 mennessä.


  • MOOC: Imagery in Action 27.4.−8.6.2022
    Kurssilla perehdyt erilaisten kuva-aineistojen käsittelyyn ja oleellisiin työnkulkuihin hyödyntäen monipuolisia ArcGIS-työkaluja. Rekisteröidy 12.5.2022 mennessä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

Huom! Huhtikuulle suunniteltujen Esri-käyttäjäpäivien tilalla järjestetään virtuaalinen Esri Finland Live Stream -tilaisuus, johon saat kutsun sähköpostiisi lähiaikoina.

  TAPAHTUMA
  AIKA    
  PAIKKA
  Kepeät tiistaikahvit kunnille (toistuva)
  1.2.2022 −
  Microsoft Teams
  Esri Partner Conference   5.−7.3.2022   Palm Springs, Kalifornia, USA
  Esri Developer Summit   8.–11.3.2022   Palm Springs, Kalifornia, USA
  Esri Finland Live Stream 2022   6.4.2022   Online-tilaisuus
  Esri UC 2022   11.−15.7.2022   San Diego, Kalifornia, USA

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista ja MOOCeista verkkosivuiltamme.