Asiakaskirje elokuu 2020  

Uutisia ja turvallista syksyn alkua ArcGIS-käyttäjille

Kostean vilpoiset aamut ovat merkki siitä, että kesä alkaa vaihtua syksyksi. Poikkeuksellisen kesän jälkeen moni meistä on palannut etätöihin, ja syksyn tapahtumakalenterissa on pääasiassa virtuaalisia tilaisuuksia. Onneksi yhteydenpito linjoja pitkin on useimmille jo sujuvaa, ja toivommekin näkevämme mahdollisimman monia teistä erilaisissa virtuaalisissa kohtaamisissa. Pidetään kaikki itsestämme ja toisistamme huolta!

Tuoteuutisia

 • ArcGIS-alustan tärkeimmät tuotekuulumiset esiteltiin virtuaalisessa Esri UC:ssa heinäkuussa. Kokosimme keskeisimmistä tuoteuutisista suomenkielisen koosteen, jonka voit lukea tästä.

 • Esri UC Q&A tarjoaa kokoelman vastauksia käyttäjien kysymyksiin koskien mm. ArcGIS-alustan tuotteita, ohjelmistokehitystä ja koulutusta - kannattaa tutustua!

 • Esrin tuki Internet Explorer 11 ja Microsoft Edge Legacy -selaimille loppuu joulukuussa 2020. Lisätietoja: ArcGIS Blog ja Microsoft 365 Blog

 • ArcGIS World Geocoding Service vaatii 29.9.2020 alkaen suojatun https-yhteyden ja ArcGIS Online vastaavasti 8.12.2020 alkaen. Lue lisää

 • Esri on yhtenäistänyt tuotenimiä kesän aikana. Esimerkiksi Operations Dashboard for ArcGIS on nyt ArcGIS Dashboards ja Esri CityEngine on nyt ArcGIS CityEngine jne.

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia.

Virtuaalinen 2020 Esri UC keräsi lähes 90.000 osallistujaa

Ensimmäinen virtuaalinen Esri UC kokosi näyttöjen ääreen huikeat 86.482 katsojaa 180 eri maasta. Plenary-sessioiden lisäksi tarjolla oli mm. 232 workshopia, 250 demoa sekä 200 käyttäjäesitystä, mukana myös Maanmittauslaitoksen esitys Suomesta.

Katso 2020 Esri UC Plenary -tallenteet

Tutustu Maanmittauslaitoksen esitykseen

KuntaSIG 2020 -seminaari 24.9. virtuaalisena

Esrin tuotteita ja palveluita käyttävien tai näistä kiinnostuneiden kuntien henkilöstölle tarkoitettu KuntaSIG 2020 -paikkatietokoulutusseminaari järjestetään virtuaalisena Microsoft Teams -alustalla torstaina 24. syyskuuta. Tilaisuus tarjoaa kunnille ajankohtaista tietoa Esrin tuotteista ja palveluista, kumppanien ja kuntien puheenvuoroja sekä keskustelua.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

HSY ja Esri Finland tehostavat yhteistyötään

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) -kuntayhtymän vesihuollon toimiala on valinnut Esri Finlandin operatiivisen paikkatietoalustansa ylläpitäjäksi. Sopimus on kaksivuotinen, ja siihen sisältyy ArcGIS Enterprise -alustan ja paikkatietokannan ylläpito. 

Lue lisää

THL:n oirekartta täydentyy tarkemmilla oiretiedoilla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toukokuussa avaama oirekartta kertoo, paljonko kansalaiset ovat ilmoittaneet koronavirukseen liittyviä oireita eri sairaanhoitopiireissä ja koko maassa. Oirekartta täydentyy nyt tarkemmilla oiretiedoilla, kun esille saadaan tietoa myös yksittäisistä oireista.

Lue lisää

Osallistu YK:n kestävän kehityksen tavoitteita tukevaan ArcGIS StoryMaps -kilpailuun

Esri ja YK:n Sus­tai­nable De­ve­lop­ment So­lu­tions -ver­kos­to ovat yhdessä käynnistäneet 2020 ArcGIS StoryMaps -kilpailun, joka on avoinna kaikille 25.11.2020 asti. Kilpailuun voi osallistua toimittamalla tarinan, joka käsittelee yhtä tai useampaa YK:n kestävän kehityksen tavoitetta.

Lue lisää ja osallistu

ESITTELYSSÄ: Päättötyö tutkii liikennemerkkien automaattista tunnistamista panoraamakuvilta

Olli Rantasen Helsingin yliopistossa tekemä pro gradu -tutkielma selvittää, miten liikennemerkkien kuntoa ja sijaintia voidaan automatisoidusti inventoida panoraamakuvilta. Maanmittauslaitoksen toimeksiannosta tehdyssä päättötyössä on hyödynnetty muun muassa 360-kuvia, koneoppimista sekä ArcGIS Pro -ohjelmistoa.

Onko COVID-19 vaikuttanut työtilanteeseesi?

Esri tukee opiskelijoita, opettajia sekä ammattilaisia, joiden työtilanteeseen COVID-19 on vaikuttanut, tarjoamalla maksuttoman jäsenyyden Learn ArcGIS -ohjelmaan vuoden 2020 loppuun asti. Learn ArcGIS -oppimisympäristö käsittää ArcGIS Onlinen, ArcGIS Pron ja yli 20 muuta sovellusta sekä laajan kokoelman oppimismateriaaleja.

Lue lisää ja liity mukaan

Haluatko kehittää ArcGIS-taitojasi?

Esri Academy tarjoaa lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia, joita voit hyödyntää etäopiskelussa. Tarvitset vain My Esri -tunnukset, jotka saat organisaatiosi ArcGIS-pääkäyttäjältä. Tutustu Esri Academyn tarjontaan

Seuraavat avoimet MOOC-verkkokurssit:

 • Going Places with Spatial Analysis 12.8. - 23.9.2020
  Tällä kurssilla syvennät ymmärrystäsi data-analyyseistä ja opit hyödyntämään paikkatietoanalytiikan tarjoamia erityisiä kyvykkyyksiä. Rekisteröidy 5.9. mennessä 
 • Spatial Data Science: The New Frontier in Analytics 28.10. - 9.12.2020
  Ota ArcGIS-analyysityökalut haltuun kurssilla, joka pureutuu paikkatietoanalytiikan moniin mahdollisuuksiin, muun muassa ennustavaan mallinnukseen. Rekisteröidy 12.11. mennessä

Huom! Esrin Spatial Data Science -aiheiset koulutukset, webinaarit ja videot löydät kootusti täältä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

Maakuntaliittojen workshop
8. - 9.9.2020
  virtuaalinen tapahtuma
Tulevaisuuden verkkotietojärjestelmä
16.9.2020
  webinaari
ArcGIS-paikkatietoalusta korkeakouluopetuksessa
17.9.2020
  webinaari
KuntaSIG 2020 -paikkatietokoulutusseminaari
24.9.2020
  virtuaalinen tapahtuma
Tiera Smart City 6. - 7.10.2020   online-tapahtuma
Esri-käyttäjäpäivät 2021
24. - 25.3.2021   Helsinki

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista verkkosivuiltamme.