Asiakaskirje elokuu 2022  

Elokuun uutisia ArcGIS-käyttäjille

Kesä mennä hujahti ja syyskuu tekee jo tuloaan. Me esriläiset olemme palanneet pitkästä aikaan toimistolle ja syksyn aikana sinulla onkin nyt oiva mahdollisuus tavata meidät myös joissain tapahtumissa ihan kasvotusten. Kerrottavaa meillä riittää, sillä kesän aikana Esriltä on tullut jälleen paljon uutta ja myös meillä on uutta kerrottavaa − näistä lisää tässä kirjeessä. Kohtaamisiin!

Tuoteuutiset

 • ArcGIS Pro 3.0-versio julkaistiin kesäkuun loppupuolella tutustu ja päivitä!
 • ArcGIS Online päivittyi kesäkuussa uusilla toiminnallisuuksilla.
 • ArcGIS Field Maps 22.3.1 päivitys on nyt saatavilla iOS- ja Android-laitteille.
 • ArcGIS Urban -sovellus on saanut uusia hyödyllisiä toiminnallisuuksia.
 • SiteScan for ArcGIS mahdollistaa nyt kirjautumisen ArcGIS Online -tunnuksilla ynnä muuta.
 • ArcGIS AppStudio 5.4-versio tarjoaa uusia työkaluja sovelluskehitykseen.
 • ArcGIS BusinessAnalyst Pro -laajennusosaan on tullut joukko parannuksia.
 • ArcGIS Survey123 -webinaaritallenne esittelee sovelluksen uusimmat ominaisuudet. Elokuun päivityksen tärkeimmät kohdat löydät kootusti blogista.
 • Esri UC Q&A on kokoelma käyttäjien kysymyksiä ja Esrin vastauksia koskien tuotteita, tuotekehitystä jne. kannattaa lukea!

Lisää ajankohtaisia Esrin tuoteuutisia löydät seuraamalla ArcGIS Blogia tai Esrin sosiaalisen median kanavia. Tietoturvaan liittyvät ajankohtaiset tiedotteet löydät ArcGIS Trust Center -verkkosivustolta.

Esri Finland toimittaa Järvenpään kaupungin Kuntien Tieralta hankkiman rakennetun ympäristön kokonaisratkaisun

Järvenpään kaupunki on valinnut rakennetun ympäristön kokonaisratkaisuksi pilvipohjaisen Tiera Cityn, joka yhdistää keskeiset kaupunkisuunnittelun toiminnot ja niiden tiedonhallinnan yhden kokonaisuuden alle. Ratkaisun teknologiatoimittaja on Esri Finland.

Lue lisää

Esri Finlandin ja Alvan yhteistyö vauhdittaa vesihuoltolaitoksien verkosto-omaisuuden digitalisointia

Esri Finland Oy ja Alva-yhtiöt Oy tiivistävät yhteistyötään vesihuollon toimialalla. Yhteistyön myötä vesihuoltolaitoksille on tarjolla ratkaisuja ja osaamista verkosto-omaisuuden ja toiminnan digitalisointiin.

Lue lisää

Esri UC:n Plenary-sessiot videoina

Esrin käyttäjäkonferenssi järjestettiin heinäkuussa San Diegossa parin vuoden tauon jälkeen, ja se keräsi yli 14 000 osallistujaa ympäri maailmaa. Konferenssin avauspäivän esitykset ovat tapahtumaan rekisteröityneiden osallistujien ja digitaalisen pääsyn omaavien katsottavana UC2022-tapahtuma-alustalla osoitteessa uc2022.esri.com 14.10.2022 saakka.  

Katso Plenary-esitykset

ESITTELYSSÄ: Kuopion Energian sähköverkon työmaakarttapalvelu

Kuopion Energia jakaa asiakkaillensa tietoa sähköverkon suunnitteilla sekä meneillä olevista työmaista heidän verkkosivuilta löytyvän helppokäyttöisen työmaakarttapalvelun avulla.

Tutustu karttapalveluun

Koulutuksella kehität taitojasi

Esri Finland järjestää asiakaskohtaisia koulutuksia sopimuksen mukaan joko verkkokursseina tai läsnäkoulutuksena. Valikoimasta löytyy paikkatietokursseja niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille, sovelluskehittäjille sekä organisaation paikkatietojärjestelmän ylläpitäjille. Tutustu saatavilla oleviin kursseihin ja kysy lisätietoja koulutussivuillamme.

Esri Academyn koulutustarjonta

Esri Academy tarjoaa omatoimiseen opiskeluun lukuisia erilaisia verkkokursseja ja harjoituksia, joihin Esrin ylläpitosopimusasiakkailla on rajaton käyttöoikeus. Lue lisää

Tulevat kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit:

 • MOOC: Transform AEC Projects with GIS and BIM 14.9.−12.10.2022
  Kurssilla perehdyt CAD-datan sekä BIM:in ja paikkatietoteknologian yhdistämisen hyötyihin AEC-projektien elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Rekisteröidy 22.9.2022 mennessä.

 • MOOC: Spatial Data Science The New Frontier in Analytics 5.10.−16.11.2022
  Ota ArcGIS-analyysityökalut haltuun kurssilla, joka pureutuu paikkatietoanalytiikan moniin mahdollisuuksiin, mm. kone- ja syväoppimiseen. Rekisteröidy 20.10.2022 mennessä.

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

  TAPAHTUMA
  AIKA    
  PAIKKA
  Kepeät tiistaikahvit kunnille
  6.9.−13.12.2022
  Microsoft Teams
  KuntaSIG-seminaari   7.−8.9.2022   Vaasa
  GeoForum Summit   31.10. - 1.11.2022   Helsinki
  Esri-käyttäjäpäivät 2023   22.−23.3.2023   Helsinki

Löydät ajantasaiset tiedot tulevista tapahtumista sekä webinaareista ja MOOCeista verkkosivuiltamme.