Koronakartalla nyt kuolleisuustietoja sekä uusien tapausten jakautuminen eri päiville

Julkaisuajankohta 22.10.2020

Katso koronakartan uudet sisällöt.

THL:n koronakartalle on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista koronavirustapauksista (COVID-19) Suomessa.  Kartalla esitetään nyt myös kuolleisuustietoja sekä tietoja uusien tautitapausten jakautumisesta aiemmille päiville.  

Koronakartta löytyy 
suomeksi osoitteesta thl.fi/koronakartta
ruotsiksi osoitteesta thl.fi/coronakarta 
englanniksi osoitteesta thl.fi/coronamap 

Uudet tiedot

  • Kuolemantapaukset päivittäin
  • Kuolemantapaukset ikäryhmittäin (koko epidemian ajalta yhteensä)
  • Uusien raportoitujen tautitapausten jakautuminen aiemmille päiville

Kuolleisuustiedot koronakartalle rekisteripohjaisesti

Koronakartan kuolleisuustiedot (ikäryhmät ja kuolemantapaukset päivittäin) tuotetaan automatisoidusti ja rekisteripohjaisesti. Tartuntatautirekisterin koronavirustapausten kuolintiedot saadaan Väestötietojärjestelmästä. Kuoleman kirjautumisessa Väestötietojärjestelmään on keskimäärin kahden viikon viive.

Lisäksi sairaanhoitopiirit toimittavat tiedot kuolleista THL:n julkaisemaa tilannekatsausta varten kolmesti viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Nämä tiedot kuvaavat sairaanhoitopiirien ajantasaista kuolleisuustilannetta.
Tilannekatsaus koronaviruksesta

Koronakartan muut sisällöt

Kartan välilehdillä esitetään taudin ilmaantuvuus sekä tapausmäärät sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain. Oletuksena näytetään 14 vuorokauden ilmaantuvuus, muita karttatasoja voi valita karttanäkymän oikean yläreunan valikosta.

Sairaanhoitopiireittäin esitettyjen testimäärien pohjalta on myös laskettu väestöön suhteutettu testausmäärä sekä positiivisten tapausten osuus. 

Kartan vieressä esitetään lukuina varmistetut tapaukset, tapausten ilmaantuvuus ja testimäärä. Ilmaantuvuus on tapausten määrä suhteutettuna alueen väestöön (per 100 000 asukasta).

Tapausmäärän ja tehtyjen testien määrän lisäksi suluissa esitetään muutos suhteessa edelliseen päivään.  

Omina kuvioinaan esitetään tautitapaukset ikäryhmittäin koko epidemian ajalta ja erikseen viimeiseltä 14 vuorokaudelta sekä kuolemantapaukset ikäryhmittäin (koko epidemian ajalta). 
Päiväkohtaisina tietoina esitetään testimäärät ja tautitapaukset. Päiväkohtaisissa tapauksissa saadaan nyt eriteltyä uusien tapausten jakautuminen eri päiville eri värillä. 

Kartan tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Päivittäin kartalla näkyvät lukumäärät eivät vastaa esimerkiksi edellisen vuorokauden aikana todettujen uusien tapausten määrää.

Näytteenottopäivästä kuluu yleensä noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin. Viive voi myös olla pidempi. 

Koronakartan tiedot päivitetään joka päivä klo 12.

Koronakartan tiedot saatavissa sekä avoimen rajapinnan kautta että tilastotaulukoista

Kartan pohjana oleva data on haettavissa avoimen rajapinnan linkin kautta. Linkki avaa rajapintakoodin, josta dataa voi ladata omiin sovelluksiin.
Avoimen datan kuvaus ja rajapinnan osoite

Tietoja voi myös tarkastella tilastotaulukoista.
Koronadatan tilastotaulukot

Koronakartan tietosisältöä ja ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti. THL:n julkaisema koronakartta on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa. 

Lisätietoja

Koronakartta: Varmistetut koronatapaukset Suomessa COVID-19
Avoimen datan kuvaus ja rajapinnan osoite
Tilannekatsaus koronaviruksesta
Ajankohtaista koronaviruksesta

Palautetta ja mahdolliset kysymykset koronakartasta voit lähettää osoitteeseen info(at)tartuntatautirekisteri

Infektiotaudit ja rokotukset Pääsivusto koronavirus - thlfi pääuutinen - thlfi